SLATINA - City Branding 
| Proposal project


Slatina este reședința și cel mai mare municipiu al județului Olt, România. Orașul este situat în sudul României, pe malul stâng al râului Olt în regiunea istorică Muntenia la contactul cu Oltenia, în zona de contact dintre Podișul Getic și Câmpiei Române. Slatina are o populație de 70.293 de mii de locuitori, fiind un important centru industrial. Având o istorie de 650 de ani și un centru istoric conservat, orașul deține un important rol cultural în județ. Emblema orașului este podul peste râul Olt.

Legătura mea cu oraşul Slatina s-a făcut în anul 2015 cand devenisem graphic-designerul echipei de fotbal FC Olt Slatina ce evolua atunci in Liga a 3-a. Această situatie m-a ajutat sa privesc altfel oraşul, deşi îl tot vizitasem până atunci cu diferite ocazii, iar drumul până la stadion, prin centrul istoric de multe ori îl făceam pe jos doar pentru a admira frumuseţea clădirilor vechi. Însă, odată cu desfinţarea clubului de fotbal drumurile se intersectau tot mai puţin cu Slatina, dar speranţa ca voi reveni pentru a face grafică acolo a rămas. Astfel, de ceva vreme s-a născut ideea de identitate a oraşului pe care o consider o necesitate pentru tot ceea ce înseamnă potenţial turistic, valori umane şi nu numai, în Slatina. 

Crearea identităţii a constat în gândirea unei sigle minimaliste, customizabilă, insipirată din stema istorică a oraşului, cat şi prin adaptarea acesteia la o temă unitară care ulterior să apară în materialele promoţionale, social media, promovările stradale, acte oficiale, etc. De asemenea, proiectul a fost realizat cu ajutorul lui Răzvan Valcica (photo) şi Emil Cârstea (photo). Elementele care au contribuit la formarea logo-ului sunt inspirate din stema istorică şi adaptate unui stil minimalist. Aceste elemente sunt reprezentate de Podul de peste Olt, construit între anii 1888-1891 şi turnul de pe Dealul Grădişte. Podul, construit de inginerul Davidescu, este primul pod de metal peste un râu din România. În plus față de valoarea sa practică și estetică, podul este una dintre primele încercări de a folosi fierul în arhitectură, idee lansată la Expoziția Mondială de la Paris, din anul 1889. Dealul Grădişte  
cea mai înaltă formă de relief naturală din Slatina, putând fi zărit de la zeci de kilometri. În vârful său a fost construit un castel de apă fără de care Slatina nu ar fi putut devein oraşul modern din prezent.

Pe langă aceste elemente, forma logo-ului reprezintă o inimă aşa cum este demonstrat şi mai jos, deoarece, cu siguranţă oraşul a rămas în inimile multor turişti care au călcat aici. 
De asemenea, promovarea oşului, nu se poate realiza mai bine decât prin utilizarea propriului său nume. Pentru acesta am ales un font pe atât de simplu, pe atât de modern: Ginora Sans.
Follow me on: 


contact: cosminbeky@gmail.com
You may also like

Back to Top